Piškotki

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Piškotki

Na spletni strani vesta-line.si želimo svojim obiskovalcem vedno zagotoviti aktualne in pomembne informacije. Na podlagi poznavanja, kakšne vsebine obiskovalce pripravljamo akcije, in širimo ponudbo. Podatkov nikoli ne posredujemo tretjim osebam, prav tako ne spremljamo obiskovalcev kot posameznikov, temveč povsem anonimno.

Kaj so piškotki?

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Zakaj jih potrebujemo?
So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj učinkovito in prijetno. Piškotke uporablja večina spletnih strani, saj omogočajo priročen način za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami spletnih uporabnikov.
Najpogostejše funkcije e-poslovanja (na primer dodajanje izdelkov v košarico, plačilo, vpis naslova za dostavo naročila) ne bi bile mogoče brez piškotkov.

Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:

  • za boljšo uporabniško izkušnjo obiskovalcem
  • na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, vas ohranimo po želji prijavljene
  • za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, pametnega telefona), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine na vaši napravi
  • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin ter stalno izboljšavo spletnih strani
  • za delovanje določenih storitev so nujni (npr. plačilni sistemi, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja, ...)


Katere piškotke uporabljamo?

# Ime piškotka Vrednost Domena Trajanje Uporaba
3 _ga GA1.2.322258906.152719... .vesta-line.si 05-23-2020 Google analytics - spremljanje obiska
1 _gat 1 .vesta-line.si 05-24-2018 Google analytics - spremljanje obiska
2 _gid GA1.2.1485315389.15271... .vesta-line.si 05-25-2018 Google analytics - spremljanje obiska
4 PH_HPXY_CHECK s1 www.vesta-line.si trajanje seje Sistemski piškotek
7 october_session 22o7oec144ro6n3od4l1oa... www.vesta-line.si 2 uri Sistemski piškotek

Onemogočenje piškotkov

Vi odločite, ali boste dovolili in ohranili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.

Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik s tabele, ki ga uporabljate: